Nødvendige dokumenter til taksten

Når man skal takserer en eiendom, er det flere dokumenter som er nødvendige for takstmannen å ha tilgang til. Disse dokumentene inkluderer hjemmelsdokumenter, eiendommens registerbetegnelse, eiendommens areal og andre relevante dokumenter. Hvis takstmannen har tilgang til disse dokumentene på befaringen, kan det spare tid og kostnader for oppdragsgiver.

For eneboliger og tomannsboliger er noen av dokumentene som kan være nødvendige inkludert skjøte, eventuell festekontrakt, kjøpekontrakt, målebrev eller delingsforretning, situasjonskart, tegninger, oppgave over kommunale avgifter, forsikringspoliser, ligningsverdi og tidligere takster.

For en eiet seksjon kan nødvendige dokumenter inkludere skjøte, kjøpekontrakt, tegninger, seksjonsbegjæring, fellesutgifter, siste årsberetning med regnskap for sameiet, ligningsverdi, tidligere takst/salgsoppgave og informasjon om forretningsfører.

For borettslag- og aksjeleiligheter kan nødvendige dokumenter inkludere adkomstdokumenter (som normalt er deponert hos utlåner eller forretningsfører), kjøpekontrakt, siste årsberetning med regnskap, oppgave over andel fellesgjeld/formue (ligningsoppgave), husleie, tegninger, tidligere takst/salgsoppgave og informasjon om forretningsfører.

Om Sveio Takst

Sveio Takst er en del av Mesterbygg Sveio AS, som eies av Kåre Høyland - en erfaren byggmester med mer enn 20 års erfaring. Mesterbygg Sveio AS er en sertifisert takstbedrift som tilbyr tjenester som eierskifterapport, skadeerstatning, tilstandsvurdering og verdivurdering av boliger. Du kan være trygg på at du vil få profesjonelle og pålitelige tjenester når du velger Mesterbygg Sveio AS og Sveio Takst for dine takseringsbehov.

Din trygghet er viktig for oss!

Adresse

Straumøyvegen 171
5554 Valevåg

Epost

Telefon

916 22 572

    Kåre Høyland er medlem av Byggmestrenes Takseringsforbund. BMTF

    Nettside laget av Geekr | © Mesterbygg Sveio AS | Her er mer om cookies - Her er vår personvernserklæring