Reklamasjon – skadetakst

Når du kjøper eller utfører arbeid på en bolig eller bygning, er det viktig å være oppmerksom på eventuelle mangler eller skader som kan oppstå. Hvis du oppdager en mangel, skade eller dårlig utført arbeid, bør du reklamere så raskt som mulig. Hvis du venter for lenge med å reklamere, kan du risikere å miste retten til å gjøre kravet ditt gjeldende.

En reklamasjonstakst er en uavhengig rapport som beskriver mangler eller skader på bygningen eller en del av bygningen, og utarbeider et kostnadsoverslag for utbedring. Denne rapporten kan være nyttig i eventuelle erstatningssaker. Det er viktig å huske at den absolutte reklamasjonsfristen er fem år, og fristen begynner å løpe når arbeidet er avsluttet, eller fra den dagen du tar over din bolig.

Når du reklamerer, betyr det at du varsler håndverkeren eller selgeren av boligen om at det foreligger en mangel. Det er best å reklamere skriftlig, slik at du har dokumentasjon på at reklamasjonen ble gjort innenfor den fastsatte fristen. E-post kan være et godt alternativ for å dokumentere reklamasjonen.

En skadetakst er en rapport som gir en detaljert beskrivelse av en skade på bygningen eller en del av bygningen, og utarbeider et kostnadsoverslag for utbedring. Takstmannen fungerer som en uavhengig tredjepart og kan hjelpe deg å avgjøre om den gitte skaden er en skade som blir dekket av eierskifteforsikringen. En grundig skadetakst kan sikre et profesjonelt og nøyaktig grunnlag for eventuelle erstatningssaker, og vi kan hjelpe deg med å sørge for at du får riktig oppgjør og reparasjon.

Om Sveio Takst

Sveio Takst er en del av Mesterbygg Sveio AS, som eies av Kåre Høyland - en erfaren byggmester med mer enn 20 års erfaring. Mesterbygg Sveio AS er en sertifisert takstbedrift som tilbyr tjenester som eierskifterapport, skadeerstatning, tilstandsvurdering og verdivurdering av boliger. Du kan være trygg på at du vil få profesjonelle og pålitelige tjenester når du velger Mesterbygg Sveio AS og Sveio Takst for dine takseringsbehov.

Din trygghet er viktig for oss!

Adresse

Straumøyvegen 171
5554 Valevåg

Epost

Telefon

916 22 572

    Kåre Høyland er medlem av Byggmestrenes Takseringsforbund. BMTF

    Nettside laget av Geekr | © Mesterbygg Sveio AS | Her er mer om cookies - Her er vår personvernserklæring