Verdi- og lånetakst

En verdi- og lånetakst er en rapport som utarbeides av en takstmann og brukes som oftest ved salg, refinansiering, arv/skifte og skilsmisse. Rapporten er basert på takstmannens befaring og oppmåling av boligen, og inneholder en teknisk beskrivelse av boligen samt arealene som er beregnet på grunnlag av oppmålingen.

I tillegg til den tekniske beskrivelsen vil rapporten også inneholde en vurdering av boligens beliggenhet, inkludert faktorer som utsikt, solforhold, tilgjengelighet til butikker og kommunikasjon, samt tilgang til skoler og lignende.

Rapporten vil også gi en estimert verdi på boligen basert på takstmannens vurdering av boligens tilstand og beliggenhet. Dette kan være nyttig for å få oversikt over boligens verdi ved en eventuell salg eller refinansiering.

En verdi- og lånetakst kan også brukes som en del av en skilsmisseprosess eller ved arv/skifte av eiendom. Rapporten gir en nøyaktig og uavhengig vurdering av boligens verdi, som kan være nyttig i slike situasjoner.

Det er viktig å merke seg at en verdi- og lånetakst ikke inneholder en grundig undersøkelse av den tekniske tilstanden til boligen, men gir heller en overordnet vurdering av boligens verdi og tilstand. Hvis du trenger en grundigere vurdering av boligens tilstand, bør du vurdere å bestille en tilstandsrapport eller boligsalgsrapport.

Om Sveio Takst

Sveio Takst er en del av Mesterbygg Sveio AS, som eies av Kåre Høyland - en erfaren byggmester med mer enn 20 års erfaring. Mesterbygg Sveio AS er en sertifisert takstbedrift som tilbyr tjenester som eierskifterapport, skadeerstatning, tilstandsvurdering og verdivurdering av boliger. Du kan være trygg på at du vil få profesjonelle og pålitelige tjenester når du velger Mesterbygg Sveio AS og Sveio Takst for dine takseringsbehov.

Din trygghet er viktig for oss!

Adresse

Straumøyvegen 171
5554 Valevåg

Epost

Telefon

916 22 572

    Kåre Høyland er medlem av Byggmestrenes Takseringsforbund. BMTF

    Nettside laget av Geekr | © Mesterbygg Sveio AS | Her er mer om cookies - Her er vår personvernserklæring